Behandelingen

Voorkomen is beter dan genezen’ is een gezegde dat zeer van toepassing is op het gebit. Als tandheelkundig team streeft Tandartspraktijk Dental Art naar levenslang gebitsbehoud voor alle patiënten. Preventie van mondproblemen is een belangrijk onderdeel van het programma, waarbij de eigen inbreng onmisbaar is. Door een goede combinatie van op de juiste manier poetsen, interdentale reiniging (tussen de tanden en kiezen in) en een verantwoord dieet zijn gaatjes en tandvleesproblemen vrijwel geheel te voorkomen. De preventieassistente kan daarbij helpen.

Goed poetsen, flossen en stokeren in combinatie met halfjaarlijkse controles kan dit voorkomen. Raakt het tandvlees toch ontstoken, dan kunnen er veel mondproblemen volgen. Een bezoek aan de mondhygiëniste helpt bij genezing van het ontstoken tandvlees, en kan verdere mondproblemen voorkomen of genezen.

Het hoort tot onze praktijkregels om standaard tijdens de gebitsreiniging of mondhygiëne behandeling de algehele mondgezondheid te controleren. 

AirSmile – Onzichtbaar uw tanden recht

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft. Bij deze orthodontische behandeling worden de op maat gemaakte aligners iedere twee weken vervangen door een nieuwe set tot het gewenste resultaat bereikt is.

 

Inhoud accordeon

White Dental Beauty Professional Dissolving Whitening Strips

Beschrijving: 

De Whitening Strips bevatten 6% waterstofperoxide en zijn ontwikkeld om snel en effectief een professionele whitening te ervaren die altijd en overal kan worden gedragen.

Speciale kenmerken:

Triple Action: de 3-voudige werking maakt de tanden van binnenuit wit, verwijdert vlekken en verfrist de adem.

Universele pasvorm: De strip is voor zowel de boven- en ondertanden.

Hydrostatische werking: de strip hecht zich optimaal en vormt zich naar het oppervlak van elke tand.

Gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen: de strip lost vanzelf op.

Korte draagtijd: de unieke combinatie van 3 fosfaten versnelt het bleek proces – draagtijd is slechts 15 minuten.

Onzichtbaar en onmerkbaar: de strips kunnen altijd gedragen worden en zorgen voor een schone en frisse mond.

Prevdent Repair Whitening Night

Wear trays only 4 hours a day for 10 days and the natural white tone of the teeth is restored, feel confident.

  • 16% carbamide peroxide-nHAp™ repair-whitening
  • Use over night for a minimum 4 hours (maximums 6 hours) for 10 – 14 days

 

Content of the kits:

  • 2 x 5 ml syringes, 16% carbamide peroxide – nHAp™ whitening solution
  • Tooth serum PrevDent® nHAp™ (30 ml)
  • 4 x 1 ml repairing serum PrevDent® nHAp™ ampoules

 

Order your trays at your dentist.

Uw glimlach is vaak het eerste dat mensen van u zien.

Onze Facings zijn eigenlijk net zo geniaal – flinterdun, zonder ingrijpende of invasieve behandelingen snel en pijnloos aan te brengen maar met een enorme wow factor- heel natuurlijk, glanzend, gewoon schitterend!

Waar we met alles wat we doen zo goed mogelijk op letten, is dat je jezelf blijft, het behandelresultaat bij je past, het mooiste in je naar boven brengt, je laat stralen, maar vooral jonger laat lijken. Dit doen we door de lengte en vulling van je rij tanden te herstellen. Door slijtage en de jaren heen zien we dat er vaak minder van je tanden te zien is door dat de bovenlip langer wordt en de tanden korter. Herstel hiervan is eveneens op niet invasieve en betaalbare manier mogelijk.

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroonbrug, of prothese.

 

Lees meeer via Alles Over Het Gebit.

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van je gebit.  

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Inhoud accordeon

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Om gaatjes te voorkomen kunnen de groefjes en putjes opgevuld worden met een fissuurlak. Dit noem je sealen.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Angst voor de tandarts is een wijdverbreid en diepgeworteld fenomeen. Wanneer mensen het tandartsbezoek uitstellen, is de kans groot dat zich problemen met het gebit en het tandvlees voordoen. De oorzaken van deze angst kunnen onderling heel verschillend zijn, maar voor iedere patiënt is een aangepaste behandeling mogelijk.

Zo is er de psychologische benadering, waarbij de patiënt langzaam vertrouwd wordt gemaakt met het vooruitzicht dat er een tandheelkundige behandeling gaat plaatsvinden. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciale methodes tijdens de behandeling, zodat de patiënt altijd op de hoogte is van wat er gebeurt.

Tandartspraktijk Dental Art is gespecialiseerd in patiënten met tandartsangst te coachen en tandheelkundig te behandelen, om hun angst te helpen overwinnen.

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Als een tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is, kan het trekken van deze tand of kies het enige redmiddel zijn. Het trekken van een tand of kies wordt ook wel extraheren of een extractie genoemd. De tandarts kan de behandeling zelf uitvoeren of als het nodig is je verwijzen naar een kaakchirurg.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Bijwerkingen, Risico’s en complicaties van LOCALE ANESTHESIE/ „VERDOVING“

 
Anesthesieproducten kunnen bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Bij deze vermelden wij welke bijwerkingen kunnen optreden na een locale anaesthesie ook bekend in de praktijk onder „de verdoving“.
 
Enkele veel voorkomende bijwerkingen na een locale verdoving en sommige vormen van regionale anesthesie zijn:
• misselijkheid of braken
• duizeligheid en gevoel van flauwte
• gevoel van koude of rillingen
• hoofdpijn
• jeuk, verdoofd gevoel van aangrenzende gebieden als neus, oren en ogen
• moeite met plassen
• vage pijntjes en kwaaltjes.
 
De bijwerkingen van locale verdoving zijn meestal van korte duur. Sommige bijwerkingen moeten eventueel worden behandeld.
 
MOGELIJKE COMPLICATIES
In de afgelopen jaren is verdoving zeer veilig geworden, dankzij ontwikkelingen in apparatuur, medicatie en training. Zoals dat bij elk type van chirurgische of medische behandeling het geval is, bestaat ook bij anesthesie een potentieel risico op complicaties.
 
Heel zeldzame maar mogelijke complicaties zijn:
• permanente / tijdelijke zenuwbeschadiging: die kan leiden tot gevoelloosheid of verlamming (onvermogen om een lichaamsdeel te verplaatsen), hoewel die ook kan worden veroorzaakt door de locale Anästhesie/ verdoving zelf.
• een allergische reactie (anafylaxie) op medicatie die bij anesthesie wordt gebruikt. Deze reactie kan ernstig zijn, maar de juiste behandeling is meteen beschikbaar. Hoe vaak anesthetica een anafylaxie uitlokken, is niet precies bekend. De beste schatting is dat een allergische reactie optreedt tijdens 1 op 10.000 tot 1 op 20.000 verdovingen.
• dood: volgens cijfers uit het Verenigd Koninkrijk vallen er ongeveer 10 doden per miljoen anesthesiën.
Of u risico loopt op complicaties hangt af van factoren zoals:
• uw medische voorgeschiedenis: eventuele ernstige medische aandoeningen of ziektes persoonlijke factoren, zoals roken of overgewicht: stoppen met roken of gewichtsverlies enkele weken voor de operatie / behandeling zal het risico verminderen
• het soort verdoving: plaatselijke verdoving kan soms veiliger zijn dan algemene anesthesie.
 
 
Lokale anesthesie/ verdoving
Wanneer u wilt en ermee akkoord gaat of erom verzoekt een bepaald gedeelte in uw mond tijdens de behandeling te verdoven, wordt gebruik gemaakt van een injectienaald met daarin een verdovingsmiddel (anestheticum). Dit wordt dan volgens de regels van de kunst/ lege Artis toegediend. Doel hiervan is de mogelijke gevoeligheid of pijn die gepaard gaat of zou kunnen gaan tijdens de geplande behandeling tijdelijk te verminderen of tijdelijk uit te schakelen.
 
Wat is lokale verdoving?
Wanneer de MKA-chirurg of tandarts een bepaald gedeelte in uw mond tijdens de behandeling wil verdoven, gebruikt hij een injectienaald met daarin een verdovingsmiddel (anestheticum). Een verdoving zorgt ervoor dat je geen pijn / beduidend minder voelt tijdens de behandeling.
 
Na hoeveel tijd is een verdoving uitgewerkt?
De verdoving werkt nog enkele tijd na de behandeling door. In het begin zal je mond aan de kant van de verdoving nog geheel gevoelloos zijn. Je hebt dan geen controle over de spieren in je mond. Hierdoor kan je mond soms wat scheef hangen. Probeer niet in je tandvlees te bijten en pas op met warme dranken. Doordat je geen pijn voelt, kun je jezelf verwonden. Je tong en lippen kunnen dik aanvoelen en tintelen. Meestal is een verdoving na ongeveer één tot enkele uren uitgewerkt. De verdoving zwakt langzaam af, waardoor je steeds meer gevoel terugkrijgt. In het begin kan dit aanvoelen als kleine naaldjes of prikjes.
 
Heeft een verdoving bijwerkingen?
Zoals bij elke behandeling kunnen er complicaties optreden. Er treden echter zelden bijwerkingen op na een verdoving in de mond. In enkele gevallen komen de volgende bijwerkingen voor:
• Pijn gedurende enkele dagen op de plek van de injectie
• Een bloeduitstorting op de plek van de injectie
• Benauwdheid
• Een verdoofd gevoel in aangrenzend gebied, zoals de neus, ogen of oren
• Rode vlekken op de huid
In enkele zeldzame gevallen treedt er een infectie of allergische reactie op na het toedienen van de injectie. Raadpleeg in dat geval zo snel mogelijk een arts.
 
Wat is een tandartsverdoving? Hoe lang duurt de verdoving? En doet het pijn?
Zijn allemaal vragen die vaak worden gesteld, hieronder geven wij graag antwoord op de veelgestelde vragen over de verdoving bij de tandarts.
Tandartspraktijk Dental Art, is een professionele en patiëntgerichte tandartspraktijk in Laren. In onze praktijk werken wij met de laatste technieken en houden wij ons bezig met moderne, actuele tandheelkunde. We doen ons uiterste best uw tandartsbezoek zo prettig/ aangenaam en pijnloos mogelijk te laten verlopen.
 
De tandartsverdoving
Wanneer een behandeling als onprettig wordt ervaren/ zou kunnen worden ervaren kan worden gekozen voor een verdoving. In dit geval kan een plaatselijke verdoving worden voorgesteld. De tandartsverdoving bestaat uit een klein prikje. Tijdens dit prikje wordt het verdovingsmiddel in de buurt van een zenuw gespoten.
Door het verdovingsmiddel wordt de werking van de zenuw tijdelijk geblokkeerd en voelt u geen pijn / gevoeligheden of prikkelingen meer. Dit maakt het gemakkelijker om tijdens de behandeling te ontspannen. Voelt u na de verdoving toch nog pijn, geef dit dan meteen aan. De tandarts kan dan eventueel nog een extra verdoving toevoegen.
Zodra de verdoving werkt, kunnen uw tong, wangen en/of lippen/ of neus tintelig en anders aanvoelen. Daarnaast kunt u enige moeite ervaren bij spreken, lachen, slikken, spugen en spoelen. Schrik hier niet van, dit is normaal. Hoe meer het lichaam de gebruikte verdovingsmiddelen heeft afgebroken, hoe meer het vreemde gevoel verdwijnt.
Ziet u op tegen een bepaalde behandeling? Dan kunt u ook zelf de tandarts om een verdoving vragen. Er kan dan samen naar een passende oplossing worden gezocht.
 
Situaties verdoving
Sommige behandelingen, zoals het trekken van een tand/kies of een wortelkanaalbehandeling, kunnen alleen met een verdoving worden uitgevoerd. Bij het vullen van een gaatje kunt u kiezen of u een verdoving wilt of niet. Het kan zijn dat u onbezorgder in de stoel ligt als u weet dat het geen pijn gaat doen en hierdoor rustiger de behandeling kan ondergaan. Maar dit hoeft niet voor iedereen te gelden. De één heeft liever wel een verdoving, de ander liever niet. Deze keuze is persoonlijk.
 
Bespreek graag met ons team of een verdoving nodig is of als u dit zelf een prettiger idee vindt. 
U kunt kiezen voor een verdoving bij:
• Het preparen van tanden en kiezen
• Het plaatsen van vullingen
• De behandeling voor een kroon of brug
• Het trekken van tanden en (verstands)kiezen
• Het uitvoeren van een implantaatbehandeling
• Sommige tandvleesbehandelingen
• Wortelkanaalbehandelingen
We verdoven alleen met uw toestemming, in overleg met u en op uw vraag of verzoek. Bij minderjarigen is het de bedoeling dat ouders geïnformeerd/ mee bepalen.
 
Hoe lang duurt de verdoving?
Ieder lichaam reageert anders op een verdoving, bij de één kan de tandartsverdoving na een half uur zijn uitgewerkt en bij de ander pas na 4 tot 5 uur. Dat hangt oa af van hoe doorbloed het gebied is waar de locale anesthesie / verdoving wordt aangebracht en hoe uw lichaam hierop reageert. Dat kan bij een ieder verschillend zijn en hangt van af van de anatomie, conditie, of fysiologische / medische conditie.
Het kan zijn dat in het begin uw mond soms wat scheef komt te hangen. Dit komt doordat in het begin de mond aan de kant van de verdoving nog geheel gevoelloos kan zijn. Hierdoor heeft u tijdelijk weinig tot geen controle over de spieren in en rondom de mond. Let op dat u niet in uw tandvlees bijt en vermijd warme dranken. Uw tong en lippen kunnen dik aanvoelen en tintelen. Ook kan de neus, oren of oog tijdelijk meeverdedigd raken en of kribbelen of tintelen. De verdoving wordt langzaam door het lichaam afgebroken, waardoor u uw gevoel terugkrijgt.
 
Doet een verdoving pijn?
Bij een verdoving kan vooral de prik in het tandvlees of gehemelte soms erg gevoelig zijn, wees daarop voorbereid.
 
Wat zit er in een verdoving van de tandarts?
De verdovingsvloeistof bestaat in het algemeen uit 3 onderdelen:
1. De stof met een verdovende werking.
2. Een bloedvatvernauwend middel, hierdoor wordt het verdovingsmiddel minder snel afgevoerd en blijft het voldoende lang werkzaam.
3. Een conserveermiddel zodat de verdoving goed blijft.
Bij Tandartspraktijk Dental Art staat uw gezondheid op de eerste plaats, daarom houden wij bij de verdoving ook rekening met uw medicijngebruik. Informeer altijd uw tandarts als hierin wijzigingen zijn opgetreden. Vraag gerust om meer uitleg als u nog vragen heeft, onze specialisten zijn er om deze vragen te beantwoorden.
 
Bijwerkingen van een plaatselijke verdoving
Bij het toepassen van een lokale anesthesie/ verdoving kunnen er bijwerkingen optreden, deze kans is echter wel heel klein. Onze specialisten zijn getraind dat wanneer er toch onvoorziene bijwerkingen optreden, zij weten welke passende maatregelen genomen moeten worden.
Eventuele bijwerkingen die kunnen optreden na een verdoving in de mond zijn:
• Tijdelijke pijn of irritatie op de plek van de injectie.
Een bloeduitstorting op de plek van de plek van de injectie.
• Benauwdheid.
• Een verdoofd gevoel of dat de verdoving tot in het aangrenzend gebied, zoals de neus, ogen of oren reikt.
• Rode vlekken op de huid
In enkele zeldzame gevallen treedt er een infectie of allergische reactie op na het toedienen van de injectie. Raadpleeg in dit geval zo snel mogelijk een arts.
 
Vergoeding en kosten van verdoving
Aan een verdoving zitten kosten verbonden, deze tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover is te vinden op de pagina ‘Tarieven en Informatie’.
Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor verdoving. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kan u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.
Bij Tandartspraktijk Dental Art wordt gewerkt met de meest geavanceerde technieken en nieuwe behandelmethoden. Hierdoor zijn wij in staat om uw gebit op zeer korte termijn te behandelen. Uw glimlach is onze zorg.
 
Verdoving
Een behandeling bij de tandarts hoeft niet pijnlijk te zijn. De tandarts kan je plaatselijk verdoving zodat je rustig de behandeling kan ondergaan. De tandarts geeft zelf de verdoving of delegeert dit aan de assistent of aan de mondhygiënist.
 
Wanneer heb je verdoving nodig?
Sommige behandeling kunnen niet zonder verdoving worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld bij het trekken van een tand of kies of een wortelkanaalbehandeling. Maar bij het vullen van een gaatje is het niet altijd nodig. Toch kan je wel rustiger in de stoel liggen als je weet dat het geen pijn kan gaan doen. Bespreek het met je tandarts of er verdoving nodig is of als je dit zelf een prettiger idee vindt.
 
Risico’s
Een verdoving is niet zonder risico’s. Het is heel belangrijk om aan je tandarts door te geven welke medicijnen je gebruikt, hoe je medische situatie (bijvoorbeeld aandoening of allergie) is en of er in het verleden problemen zijn geweest tijdens of na een lokale verdoving.
Tijdens de verdoving tintelt je lip en tong en voelt het dik aan. Dit verdwijnt als de verdoving is uitgewerkt. Eet en drink geen warme gerechten of dranken totdat de verdoving helemaal is uitgewerkt, om te voorkomen dat je je verbrandt. Let bij kinderen goed op of ze niet op hun tong of wang kauwen. Er kan zo een wond ontstaan zonder dat ze het doorhebben.
In uitzonderlijke gevallen werkt de verdoving niet uit. Dan kan het zijn dat er een zenuw (tijdelijk of blijvend) beschadigd is. Vermoed je dat dit bij jou aan de hand is? Neem dan contact op met je tandarts.
Als er tijdens het zetten van de verdoving onbedoeld verdovingsvloeistof in de bloedvat terecht komt, kan dit hartkloppingen veroorzaken en kan je je naar voelen. Geef dit altijd direct aan bij je tandarts. Soms werkt de verdoving niet. Oorzaken kunnen een hevige ontsteking, psychische problemen, psychofarmaca, extreme angst of paniekstoornissen, drugs – of alcoholgebruik zijn. Vermoed je dat dit bij jou aan de hand is? Bespreek dit dan altijd op tijd vooraf met je tandarts.
 
Alternatieven
Er is geen alternatief voor verdoving. Sommige behandeling kunnen echter wel zonder verdoving uitgevoerd worden.
 
Verdoving bij de tandarts
We doen ons uiterste best om je tandartsbezoek zo prettig mogelijk en pijnloos te laten verlopen. Als de tandarts iets moet doen wat niet prettig voelt en/of pijnlijk kan zijn, zal in de meeste gevallen een plaatselijke verdoving worden voorgesteld. Een verdoving wordt in veel gevallen toegediend bij een wortelkanaalbehandeling, het trekken van tanden en kiezen en het vullen van gaatjes.
We verdoven alleen met jouw toestemming. Bij patiënten jonger dan 16 jaar is toestemming / overleg van een ouder of verzorger nodig.
 
Wel of geen verdoving bij de tandarts?
Wanneer je enorm opziet tegen een bepaalde behandeling of wanneer de behandeling pijnlijk is, kun je kiezen voor een verdoving. De één wil graag een verdoving, de ander liever niet. Een verdoving is niet verplicht. Je bepaalt zelf of je een verdoving wil. Een verdoving bij de tandarts hoeft niet pijnlijk te zijn, maar de injectie en de naald/ “de prik” hiervan voel je natuurlijk wel. Bij een verdoving kunnen bovengenoemde risico’s optreden. Bespreek het met je tandarts of er verdoving nodig is of als je dit zelf een prettiger idee vindt.
 
Soorten verdoving
Oppervlakkige verdoving dmv zalf/ spray of wattenbol
Bij oppervlakte verdoving wordt er verdovingsgel of -spray of met een watje aangebracht op het tandvlees. Dit wordt zo of voor de lokale verdoving gebruikt om de insteek van de naald te verzachten.
 
Plaatselijke verdoving
De meest bekende verdoving is de plaatselijke verdoving bij de tandarts. Met een dunne naald wordt een verdovende stof in de huid / het tandvlees of verhemelte gespoten. De bedoeling is dat je dan geen pijn tijdens de behandeling voelt.
 
Geleidings- of infiltratie verdoving
Bij geleidings- of infiltratie verdoving wordt er via een naald verdovingsvloeistof aangebracht bij de tand of kies die behandeld wordt. Voor de onderkaak wordt vaak de helft van de kaak verdoofd.
 
Intraligamentaire verdoving 
Bij intraligamentaire verdoving wordt er via een kortere naald verdovingsvloeistof rondom de tand of kies gezet, tussen de wortel en het kaakbot.
 
Lachgas
Je kunt kiezen voor een behandeling met lachgas. Hierdoor gaan de ‘scherpe randjes’ ervan af. Bij deze verdoving adem je een stofje in via een kapje op je neus. Lachgassedatie is vooral bedoeld voor het kalmerende effect en om een deel van de pijn weg te nemen. Bij sommige tandheelkundige behandelingen is een extra plaatselijke verdoving noodzakelijk. Dankzij het lachgas voel je nauwelijks de plaatselijke verdoving (de ‘prik’). Bij Dental Art werken wij niet met Lachgas omdat ook dit omstreden is.
 
Narcose
Daarnaast kun je kiezen voor een behandeling onder volledige narcose. Deze behandeling kan uitkomst bieden wanneer je veel angst hebt of wanneer het een grote ingreep betreft. Deze type verdoving passen wij bij Dental Art niet toe.
 
Welk verdovingstype of -middel er gebruikt wordt hangt af van het soort behandeling, waar en wat verdoofd dient te worden en de medische situatie (aandoening of allergie).

Hoe lang duurt verdoving bij de tandarts?
Het verschilt per persoon hoe lang de verdoving aanhoudt. Meestal is een verdoving na 1 à 2, maar soms pas 4-5 uur weer uitgewerkt. Het kan zijn dat de verdoving na 4 uur nog niet is uitgewerkt. Dat hangt af van je conditie, de plek van verdoving en hoe goed of minder goed de plek van de verdoving doorbloed is of je algemene reactie op verdoving. Zijn wat dat betreft opvallend heden of eerdere reacties in het verleden bekend geef dat graag op tijd en van tevoren en ten allen tijden zelf door aan ons team en de behandelaar. Het is goed om hiermee rekening te houden.

Mogelijke bijwerkingen verdoving
Een verdoving helpt om een pijnlijke behandeling te voorkomen. De kans op bijwerkingen is erg klein. Toch is het goed rekening te houden met eventuele bijwerkingen van een verdoving bij de tandarts. Deze bijwerkingen zijn vaak tijdelijk van aard, zoals vermoeidheid, tintelingen en algehele malaise en zie verder hiervoor beschreven. Ervaar je een aanhoudend vaag gevoel of spieruitval, raadpleeg dan je (tand) arts.

 

Houd ons op de hoogte
Bij Dental Art staat uw gezondheid op de eerste plaats, daarom houden wij bij de verdoving ook rekening met uw gesteldheid, psychische klachten en gesteldheid en medicijngebruik. Informeer ons altijd op tijd en houd uw tandarts / behandelaar op de hoogte als hierin wijzigingen zijn opgetreden. Dit is heel belangrijk om de juiste keuzes te maken. Vraag gerust om meer uitleg of overleg als u nog vragen heeft, onze specialisten zijn er om deze vragen te beantwoorden.

 

Lees o.a. ook meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / alles over het gebit

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling. De tandarts kan je zelf behandelen, of je voor kleine nieuwe gaatjes verwijzen naar een mondhygiënist. Een vulling kan tandkleurig of zilverkleurig zijn.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt. Je tandarts komt er dan achter bij het maken van een controle foto of tijdens het vullen van je kies.

Een wortelkanaalbehandeling bestaat uit twee behandelingen.

Lees meer via Alles Over Het Gebit

Bron: KNMT / Alles over het gebit

Tandartspraktijk Dental Art wil kinderen een goede start geven voor een gezond tandheelkundig leven. Daarom wordt er een sfeer gecreëerd waarin kinderen onbevangen naar de tandarts kunnen gaan. Kinderen moeten bewust worden van hun mondgezondheid, zodat gaatjes en tandheelkundige problemen kunnen worden voorkomen in de toekomst. 

De kindertandarts richt zich op extreem bange kinderen, op kinderen met erg veel gaatjes die nog te jong zijn om uitgebreid behandeld te worden, en op kinderen met gedragsproblemen. Daarnaast richt deze gespecialiseerde tandarts zich op kinderen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen en kinderen met medische problemen. De kindertandarts kan meestal een juiste inschatting maken van het gedrag van het kind. Hierdoor kan het kind op verantwoorde wijze behandeld worden. Tandarts Eva Müller werkt samen met Nieuwe Helden, kliniek voor kindertandheelkunde en verwijst uw kind graag door.